Pokud se chystáte navštívit Plzeň, rozhodně nezapomeňte na zdejší ZOO. Není jako každá jiná a navíc, můžete tady vidět i dávno vyhynulá zvířata. Na své si přijdou děti i dospělí, přesvědčte se sami.

Plzeňská ZOO má všechna možná zvířata

zoologické zahradě Plzeň najdeme mnoho druhů zvířat, a to jak těch klasických, tak těch exotických. Velmi oblíbení jsou třeba tučňáci Humboldtovi. Čeká tady toho na vás ale mnohem víc. K vidění je i medvědinec, několik druhů opic, a šelem… Zvířata, která si představujeme hlavně na statku, mají část zoo vytvořenou tak, aby vypadala jako opravdový statek. A nechybí ani exotická zvěř jako nosorožci indičtí, žirafy a mnoho dalšího.

Navštívit můžete i sukulentní skleník. A chystá se něco nového? Samozřejmě! Připravuje se voliéra pro plameňáky, která bude průchozí expozicí. Na chvíli se tam vžijete do opravdového pozorovatele plameňáků. To je vlastně cílem celé expozice.

ZOO není zrovna malá a opravdu si ji užijete. Když bude teplo a svítit sluníčko, asi se zpotíte. Aby to na vás ale nezapůsobilo a nesrazilo vás prostydnutí, od věci není funkční oblečení, třeba tričko. Ve vedrech je důležitý i pitný režim. Nejen pití, ale i jiné své věci můžete dát do batohu.

Těšit se můžete i na program pro návštěvníky

V sezóně, a někdy i mimo ni, mají pro vás, návštěvníky, v zoo připravený denní program. Jde o různá komentovaná krmení nebo setkání u zvířat. Na co se můžete těšit?

  • Krmení tučňáků – denně v 14:30
  • Setkání u nosorožců – o prázdninách denně, mimo sezónu o víkendu v 13:30
  • Žirafy – stejně jako u nosorožců
  • Hrošík liberijský – také to samé jako předchozí
  • Povídání o šimpanzích – o prázdninách denně, mimo sezónu jen víkendy v 14:30
  • Každoročně se zde také odehrávají sokolnické ukázky, v roce 2024 se o ně stará po osmileté pauze Milan Zaleš. Konají se 2x denně.

Čeká tu na vás i DinoPark

V těsné blízkosti plzeňské zoo je také DinoPark. Když si kupujete lístek do zoologické, máte možnost si rovnou zakoupit i vstupenku na výpravu do druhohor. A právě tady uvidíte ta zmiňovaná už vyhynulá zvířata, dinosaury. Plzeňský DinoPark se nachází v prostředí lesoparku a přináší na tři desítky převážně druhohorních dinosaurů, a také jejich živou pamětnici, borovici wolemii vznešenou.

Náš tip na závěr: Zaujalo vás to? Chcete návštěvu spojit i s jinými místy v Plzni, třeba pivovarem? Tak to za den asi nezvládnete. Ubytujte se v některém ze zdejších kempů. Krásně se to říká, když nemáte stan nebo karavan, co? Se stanem vám nepomůžeme, ale karavan si můžete půjčit na Campiri!

Zdroj fotografií: https://zooplzen.cz/